Bartın nasıl bir yer?
Yeşilin ve mavinin iç içe olduğu bir şehir olan Bartın, İstanbul’a 5 saat Ankara’ya ise 3 saat mesafededir. Türkiye’nin en güvenli şehirleri arasında olan Bartın, 3000 yıllık tarihi ile tüm misafirlerine kucak açmaktadır. Sınırları içerisinde bulunan doğal plajları ve ormanlık alanları ile üniversitemizi tercih edecek öğrenciler kendilerini eşsiz bir doğanın içinde bulacaklardır.
Bartın’ı diğer illerden ayıran özellikleri nelerdir?
Bartın öncelikle güvenlik açısından rahat bir şehirdir. İl genelinde suç oranları oldukça düşüktür. Bu bakımdan Bartın Üniversitesini tercih edecek olan öğrencileri güvenli ve huzurlu bir şehir beklemektedir. Bunun yanı sıra Bartın ili ve çevresi tam bir doğa harikasıdır. Amasra, Kurucaşile, İnkumu gibi eşsiz alanlarda denize girebilirken aynı zamanda etrafımızı çevreleyen ormanlarda kaliteli zaman da geçirebilirsiniz.
Bartın şehir hayatı nasıl?
Bartın ilkbahar ve yaz aylarında oldukça hareketli ve canlıdır. Özellikle deniz sezonunun açılması ile birlikte şehir çok farklı çehreye bürünür. Sonbahar ve kış aylarında ise sakindir. İl genelinde bulunan sosyal ortamlar ile öğrencilerimiz okul dışında da bir araya gelebilmekte ve birlikte zaman geçirmektedir.
Bartın deyince aklıma ilk olarak Amasra geliyor. Bu iki yer arasında ulaşım ne kadar sürüyor?
Bartın ile Amasra arasındaki mesafe yaklaşık olarak 25 dakikadır.
Peki, iklimi nasıl Bartın’ın?
Bartın’da genel itibari ile kışlar ılıktır ve yağışlı geçer. Çok sıklıkla kar yağdığı söylenemez. Yazlar ise sıcak ve nemlidir.
Bartın’da barınma imkânları nasıl?
Bartın’da toplamda 8816 kişi kapasiteli KYK yurtları bulunmaktadır. Bunun haricinde il genelinde çok sayıda özel yurt ve pansiyonda mevcuttur. Barınma konusunda öğrencilerimiz Bartın’da herhangi bir sorun yaşamayacaklardır.
Bartın’da ev kiraları genel itibari ile 600 TL’den başlamaktadır. Evin konumu ve özelliklerine göre kiralar değişkenlik gösterebilir.
Bartın’da konaklama konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtmek isteriz. İl genelinde çok sayıda ve yüksek kalitede özel yurt ve pansiyon var. Bunların ücreti değişkenlik göstermekle birlikte 650 TL ile 1250 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.
Bartın’da hayat pahalı mı?
Öğrenci bir dostu bir şehir olan Bartın’da yemekhane ve ulaşım ücretleri diğer birçok şehre göre oldukça uygundur.
Bartın’a ulaşım nasıl sağlanıyor?
Bartın’a ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Ayrıca ilimize yakın bir de havalimanı bulunmaktadır.
Bartın halkının öğrenciye yaklaşımı nasıl?
Bartın insanı çok yardımsever ve sıcakkanlıdır. Öğrencilerin şehirdeki varlığından mutluluk duyarlar ve onlara ellerinden geldiğince iyi ev sahipliği yapmaya özen gösterirler.
Beslenme alışkanlıkları ve yöresel lezzetler hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Bartın damak tadı itibari ile organik lezzetlere büyük önem vermektedir. Üretim kapasitesi ile kendi kendine yeten bir şehir konumundadır. Organik tarımın yaygın olduğu Bartın’da sağlıklı bir yaşam sizleri bekliyor. Eğer balık seviyorsanız Bartın’da tüm Türkiye’nin en taze ve lezzetli balıklarını yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Balık sevmiyorsanız birçok yöresel lezzet sizin ilginizi çekecektir.
Bartın Üniversitesinde kaç yerleşke bulunmaktadır?
Üniversitemizde toplamda 4 yerleşke bulunmaktadır. Bunlar şehir merkezinde bulunan Ağdacı, Kutlubey ile ilçelerimizde bulunan Ulus ve Kurucaşile yerleşkeleridir. Ağdacı Yerleşkemizin içerisinde Bartın Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bartın Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunmaktadır. Kutlubey Yerleşkemizde ise Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi yer almaktadır.
Yerleşkelere ulaşım nasıl sağlanıyor ve yaklaşık süre ne kadar?
Üniversitemiz yerleşkelerine ulaşım belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır. Şehir merkezinden Ağdacı yerleşkesine otobüsler ile 10-15 dakikada, Kutlubey yerleşkesine ise 20 dakikada ulaşmak mümkündür. Yaklaşık her 5 dakikada bir olmak üzere yerleşkelerimize seferler düzenlenmektedir.
Bartın Üniversitesinde çift ana dal ve yan dal imkânı var mı?
Evet, üniversitemizde bu imkânlar mevcut. Belli şartları sağladığınız takdirde farklı bölüm ve fakültelerden çift ana dal veya yan dal yapabilirsiniz.
Yurt dışı imkânları nelerdir?
Kurulduğu yıldan itibaren öğrencilerine yurtdışı eğitim imkânları sunan üniversitemizin 3 farklı kıtada bulunan 80’i aşkın üniversite ile Erasmus ve Mevlana anlaşması bulunmaktadır. Bu anlaşmalar sayesinde öğrencilerimiz, Avrupa Birliği Program ülkelerinde Erasmus hareketlilik projeleri ile her eğitim kademesi için 12 aya kadar eğitim alma veya staj görme imkânına da sahiptir.
Bartın Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu sağlık ve spor imkânları nelerdir?
Üniversitemiz Mediko-Sosyal Merkezi’nde çalışan doktor, diş hekimi, diyetisyen ve psikolog tüm öğrencilerimize hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz ayrıca üniversitemizde bulunan farklı spor aktivitelerine uygun sahalarından, fitness ve kapalı spor salonlarımızdan ücretsiz yararlanabilmektedir.
Üniversitede kaç tane öğrenci kulübü bulunmaktadır?
Üniversitemizde farklı alanlara yönelik yaklaşık 90 adet öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrenci sayımızın artmasıyla beraber bu sayı her geçen dönem artmaktadır. Öğrencilerimiz seçecekleri danışmanları ile farklı ilgi alanlarında yeni kulüpler kurabilmektedir.
Üniversitede kütüphane imkânı nasıl?
Bartın Üniversitesinde öğrencilerle birlikte tüm araştırmacıların rahat ve nitelikli ortamlarda çalışmalarını yapmalarına imkân tanınmaktadır. Bu kapsamda bölgenin en büyük kütüphanelerinden biri olan Kutlubey Yerleşkesi Kütüphanesi 99 binden fazla basılı kitap ve 8 milyonu aşkın elektronik yayını kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca tek kişilik ya da grup çalışmalarının yapılacağı salonlar ve daha birçok imkânı öğrencilerle birlikte tüm üniversite bileşenleri yararlanabilmektedir. Yine Ağdacı Yerleşkesinde yer alan kütüphanede de sessiz ve nitelikli ortamlarda kullanıcılar tüm imkânlardan yararlanabilmektedir. Kutlubey Yerleşkesi Kütüphanesi 7 gün 24 saat tüm kullanıcıların ilgisine açık tutulmaktadır. Ayrıca öğrencilerini tüm çalışmalarının merkezine alan Bartın Üniversitesinde sınav dönemleri gece sıcak çorba ikramı da yapılmaktadır. Kütüphanelerin yurtlara yakın mesafede olması öğrencilere büyük avantaj sağlamaktadır.
Üniversite kendi bünyesinden öğrencilere burs veriyor mu?
Hayır, Üniversitemizin öğrencilere verdiği bir maddi burs yok.
Üniversitedeki spor takımlarına katılabilir miyim?
Elbette, kurulacak spor takımlarının seçmelerine katılabilir, üniversitemizi temsil edebilirsin.
Derslere devam zorunluluğu var mı?
Evet, üniversitemizde %70 derslere devam zorunluluğu var.
I. Öğretim olarak üniversiteniz bölümüne yerleştim. Harç yatırmam gerekiyor mu?
Eğitim - Öğretimin hiçbir aşamasında harç ücreti ödenmiyor.
Eğitim göreceğimiz derslikler nasıl? Amfi var mı?
Dersliklerimiz büyük, orta ve küçük derslikler olmak üzere 3’e ayrılıyor. Öğrenci sayısına bağlı olarak derslerinizin bazılarını veya tamamını büyük amfilerde göreceksiniz.
Üniversitenizde yüksek lisans ve doktora imkânı var mı?
Evet, Üniversitenizde lisansüstü eğitim görebileceğiniz bölümler mevcut.
Bartın Üniversitesinde bahar şenlikleri yapılıyor mu? Yapılıyorsa bu zamana kadar kimler katıldı bahar şenliklerine?
Üniversitemizde her yıl geleneksel olarak BARÜFEST ‘Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri’ adı altında bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Bu şenliklerde müzikten spora danstan tiyatroya yerleşkemizin birçok alanında farklı etkinlikler yapılmaktadır. Öğrencilerin doyasıya eğlendiği BARÜFEST’te çeşitli öğrenci kulüpleri, tanınmış DJ’ler ile birlikte şimdiye kadar İrem Derici, Ogün Şanlısoy, İmera, Resul Dindar ve Gripin gibi ünlü sanatçılar sahne aldı.
Bahar şenliklerinde öğrenciler de görev alıyor mu?
Öğrenci odaklı bir üniversite olarak her adımı öğrencilerimizle birlikte atıyoruz. Öğrencilerimizin bu süreçlerde etkin rol almalarını sağlayarak gelişimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz.
Şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar?
Öğrenciler için ulaşım ücreti 13 TL’dir.
Üniversitede kariyer merkezi var mı? Bu merkez bana iş bulabiliyor mu?
Evet, üniversitemizde kariyer merkezi bulunmaktadır. Bu merkezin varlık nedeni öğrenci ve mezunlarımıza iş bulmak değil onlara kariyer hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları yetenekleri ve becerilerini kazandırmaktır.
Öğrenci kimliğimi nasıl ve nereden alabilirim?
Öğrenci kimlikleri dersler başladıktan sonra yaklaşık 15 gün içerisinde öğrenci işlerinizden alabilirsiniz.
Aldığım bir dersten başarısız olursam ne yapmalıyım?
Zorunlu bir dersten F notu alan öğrenci, bu dersi kredi yüküne ve ders seçimine ilişkin kurallar dahilinde, açıldığı ilk dönem tekrarlamak zorundadır. Seçimlik bir dersten F notu alan öğrenci, bu dersi tekrarlar veya bu dersin yerine bir başka seçimlik ders alabilir.
Harf notunu yükseltmem için başarılı olduğum bir dersi tekrardan alabilir miyim?
İngilizce hazırlık sınıfına kaydolmanın bana ne gibi faydaları olur?
Günümüzde yabancı dil hem gündelik yaşam hem de iş hayatı için büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden kazanılan bölüm her ne olursa olsun tüm öğrencilerimize ‘İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık’ sınıflarımıza yönlendiriyoruz. Bir yıllık özverili çalışmanız size gelecekte önemli faydalar sağlayacaktır.
İngilizce hazırlık sınıfı ücretli mi?
Hayır, İngilizce hazırlık sınıfları ücretli değildir. Sadece harç ücreti ödenmektedir.
Ders kaydımı ne zaman yapabilirim?
Ders kaydı akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.
Ders kaydımı yapmazsam ne olur?
Yarıyıl ders kaydını yaptırmayan öğrenci, o yarıyıl derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Üniversitenizde yatay geçiş imkânı var mıdır?
Evet, Üniversitemizde 3 tür yatay geçiş uygulaması bulunmaktadır. Öğrencilerimiz; kurumlar arası yatay geçiş, merkezi yerleştirme sınavı ile yatay geçiş ve kurum içi yatay geçişten yararlanarak kendilerine uygun sistemi seçebilmektedir.