Akreditasyon ve Sertifikalar


Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Erişim Ödülleri’nde Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesi ve burada yer alan Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım ve Spor Bilimleri Fakülteleri, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Mimar Sinan ve Mehmet Akif Ersoy derslikleri ile Kütüphane ve Yemekhane binaları engelli öğrencilerin eğitim-öğretim ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için uygun şartlarda oluşturulduğu tescillendi.

Ayrıca 2023 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde BARÜ, Mekânda Erişilebilirlik alanında 4 Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik 6 Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlikte ise 6 Mavi Bayrak ödülü almayı başardı. Mekânda Erişilebilirlik Kategorisinde BARÜ’de Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Turuncu Bayrak aldı. Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde Bartın Orman Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu Yeşil Bayrağın sahibi oldu. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Kategorisinde ise İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı. 3 kategoride de ödüle layık görülen BARÜ, aldığı 16 bayrakla birlikte toplam ödül sayını 40’a yükseltti. BARÜ’ye 2021 yılında 8 ve 2022 yılında ise 16 bayrak ödülü verilmişti.

Üniversitemizde Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) 2019 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde gerçekleştirdiği saha ziyaretleri başarıyla tamamlandı.

Meslek Yüksekokulu Yat Kaptanlığı, Sınırlı Vardiya Zabitliği ile Gemiadamı Uzmanlığı eğitimleri verme konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği ile Resim-İş Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi. Ayrıca Peyzaj Mimarlığı lisans programı, Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) tarafından akredite edildi. Bunun yanı sıra Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ile Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programları, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi.

İslami İlimler Fakültesi TS_EN_ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgelendirme yönünde yapılan kontrollerde başarılı olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Üniversitemizin, tüm yerleşkelerinde hayata geçirdiği “Sıfır Atık Projesi” ile Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Üniversitemiz, Koronavirüs (Covid-19) sürecinde aldığı önlemler neticesinde Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) “TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi (HSYS) Belgesi” almaya hak kazandı. ‘Ortak sağlığımız ve ortak geleceğimiz’ anlayışıyla devam eden çalışmalar sonucunda ise “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi” alan ilk devlet üniversitesi oldu.